JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Stránky:
Zobrazenie:
Bazalka drobnolistá - Grécka bazalka

Bazalka drobnolistá - Grécka bazalka

Ocimum basilicum
Bazalka prišla do európskej kuchyne v 16. storočí z východnej Indie a Iránu. Jej meno pochádza z gréckeho "basalikos"…

Bazalka posvätná - Tulsi

Bazalka posvätná - Tulsi

Ocimum sanctum
Tulsi je zdrojom mnoho liečivých i koreninových schopností. Pôvodom je z Južnej Ázie, v súčasnej dobe ju možné…

Bazalka pravá

Bazalka pravá

Ocimum basilicum
Bazalka prišla do európskej kuchyne v 16. storočí z východnej Indie a Iránu. Jej meno pochádza z gréckeho "basalikos"…

Bazalka thajská

Bazalka thajská

Ocimum basilicum var. thyrsiflora
Bylinka je pôvodom z Indie.Dnes sa vyskytuje v celej Ázii a pestuje sa aj v Južnej Amerike…

Bazalka vytrvalá s vôňou feferónky

Bazalka vytrvalá s vôňou feferónky

Ocimum selloi "Green Pepper"
Novinkou v sortimente bazaliek sú tzv. "vytrvalé", ktoré vytvárajú drevnaté kríky. Zo základného druhu bazaliek bolo vyšľachtené…

Bazalka vytrvalá, červená

Bazalka vytrvalá, červená

Ocimum kilimandscharicum "African Blue"
Novinkou v sortimente bazaliek sú tzv. "vytrvalé", ktoré vytvárajú drevnaté kríky. Zo základného druhu bazaliek bolo vyšľachtené…

Bazalka vytrvalá, zelená

Bazalka vytrvalá, zelená

Ocimum gratissimum
Novinkou v sortimente bazaliek sú tzv. "vytrvalé", ktoré vytvárajú drevnaté kríky. Zo základného druhu bazaliek bolo vyšľachtené približne 50…

Borák lekársky

Borák lekársky

Borago officinalis
Je známou liečivou bylinkou, listy sa používajú i ako zelenina. Chuťou pripomínajú uhorky. Pestuje sa ako nektarinová rastlina, tvrdky…

Chren dedinský

Chren dedinský

Armoracia rusticana
Je to všeobecne obľúbená korenina pre svoju aromatickú, príjemne štipľavú chuť, ktorá sa vyskytuje divo na povodňovom území, na…

Citrónový tymián biely, strakatý

Citrónový tymián biely, strakatý

Thymus citriodorus ,,Silver Queen"
Listy tohto tymiánu iste potešia každého milovníka bylinkových čajov. Rod thymusov obsahuje podľa niektorých zdrojov 40-50 druhov,…

Citrónový tymián žltý, strakatý

Citrónový tymián žltý, strakatý

Thymus citriodorus ,,Doone Walley"
Listy tohto tymiánu iste potešia každého milovníka bylinkových čajov. Rod thymusov obsahuje podľa niektorých zdrojov 40-50 druhov,…

Citrónový tymián, zlatý

Citrónový tymián, zlatý

Thymus pulegioides "Aureus"
Thymus x citriodorus "Aureus"
Listy tohto tymiánu iste potešia každého milovníka bylinkových čajov. Rod thymusov obsahuje podľa niektorých zdrojov…

Curry

Curry

Helichrysum italicum
Vyskytuje sa na slnečných skalnatých stráňach, poliach, na pieskoch od hladiny mora do výšky cca 800 m.Je využívaný tiež…

Kôpor - Compact

Kôpor - Compact

Anethum graveolens
Bylina pochádza z Orientu. Dnes sa prakticky pestuje na celom svete. Plody kôpru slúžia ako náhrada rasce, ktorá má…

Koriander siaty

Koriander siaty

Coriandrum sativum
Koriander siaty je odpradávna známa jednoročná bylinka, člen mrkvovitých. Pochádza z Južnej Európy a Blízkeho východu. Koriander je tiež…

Ligurček lekársky - Vegeta

Ligurček lekársky - Vegeta

Levisticum officinale
Ligurček bol obľúbeným korením už v staroveku a stredoveku. Karol Veľký, franský kráľ a rímsky cisár nariadil pestovanie tejto…

Majorán vytrvalý, sýrsky

Majorán vytrvalý, sýrsky

Origanum_syriacum
Majoránka sýrska je vytrvalá mrazuvzdorná bylinka. Pôvodne sa udomácnila v Sredomorí, pestovali ju už aj starí Egypťania, Gréci a…

Majorán záhradný, Majoránka

Majorán záhradný, Majoránka

Majoranna hortensis
Väčšina ľudí používa majoránku sušenú. Ale pomocou čerstvého, vlastnýma rukami vypestovaného korenia je experimentovanie v kuchyni dvojnásobne zaujímavé. Nielen…

Medvedí cesnak

Medvedí cesnak

Allium ursinum
Skoro na jar začínajú vyrastať dlhé jazykové listy cenaku medvedieho v čase, keď sú všetky ostatné bylinky ešte pod…

Olivová tráva

Olivová tráva

Santolina viridis
Olivová vňať sa používa už od dôb Antiky. Nechýba v stredomorských pokrmoch, cestovinách, zeleninových šalátoch a v rybej kuchyni.…

Stránky: